Strand in de Buurt van Zierikzee om te Zwemmen

In dit artikel kijken we naar de dichtstbijzijnde strandjes van Zierikzee om te zwemmen. De kust bij Burgh-Haamstede en Renesse biedt natuurlijk de mooiste stranden van Schouwen-Duiveland. Dit is slechts 15 minuten rijden, maar is er meer dichter in de buurt? Zierikzee ligt aan de Oosterschelde, dus dit biedt diverse opties. Neem een eigen koelbox mee en geniet.

3 Strandjes bij Zierikzee om te zwemmen:

  1. Duikplaats Zuidbout
  2. Aan het einde van de Havenweg
  3. Langs de Zeeuwse windroute
strandje in de buurt van Zierikzee

1. Duikplaats Zuidbout / Hoek van Ouwerkerk

Als je vanuit Zierikzee langs de Oosterschelde naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk rijdt, passeer je een strandje dat verscholen ligt achter de dijk. Dit heet de Hoek van Ouwerkerk. Hier kan je eenvoudig, gratis parkeren (locatie op Google Maps). Vervolgens kan je makkelijk je handdoekje uitrollen en een verfrissende duik nemen of met de hond lopen. Aan de andere kant van ‘de pier’ tref je weleens duikers die de Oosterschelde onder water verkennen.

zierikzee zwemmen strand in de buurt

Vanaf de parkeerplaats zie je ook een klein bos met een meertje. Dit worden de kreken van Ouwerkerk genoemd. Hier start een wandelroute. Deze kreken zijn ontstaan door de watersnoodramp. Toen de dijken braken, is hier het water met hoge snelheid naar binnen gestroomd. Dit heeft een uniek natuurgebied gevormd. Bij het Watersnoodmuseum, zo’n 500 meter verderop, ontdek je meer over deze heftige gebeurtenis.

2. Aan het einde van de Havenweg

Wil je gewoon even zwemmen op loopafstand van Zierikzee? De local gaat dan richting het Havenhoofd. Aan het einde van de Havenweg tref je een inham in het Havenkanaal. Hier bevindt zich een trappetje in het water en enkele bankjes in het gras. Dit is de locatie op Google Maps.

3. Zwemmen langs de Zeeuwse windroute

Vanuit Zierikzee richting restaurant de Heerenkeet bevinden zich meerdere strandjes langs de Oosterschelde. Dit is ook geliefd door locals. Zeker als je de beschikking hebt over een fiets is dit zeker aan te raden. Bijvoorbeeld deze inham bij de Cauwers Inlaag heeft een klein strandje.

Ook verderop aan het einde van de Boerenweg tref je een parkeerplaats met een strandje. De auto parkeer je dus aan de andere kant van de dijk. Verder zijn er langs de route meerdere trappetjes het water in om te zwemmen. Deze worden vaker gebruikt als duikersplaats.

Wellicht dat deze stranden in de buurt van Zierikzee al geschikt zijn om even te zwemmen. Wil je een dagje naar het strand? Bekijk dan ook de mooiste stranden van Schouwen-Duiveland.

Gerelateerde verhalen

Opmerkingen