Groene Wandeling Rondom Zierikzee

Zierikzee is een prachtig historisch stadje voor heerlijke wandelingen. Vele mensen slenteren door de oude straatjes met kenmerkende huizen en genieten van alle hoogtepunten. Wil je graag alle mooiste plekjes bekijken, bekijk dan deze wandelroute langs alle bezienswaardigheden van Zierikzee. Op deze pagina bekijken we de groene wandeling van Zierikzee. Dit wordt ook wel het Slingerbos genoemd. Voor velen is dit minder bekend, maar het is een heerlijke ontspannen wandeling rondom de stad. Deze groene wandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Start van de groene ronde

Voor deze route kan je starten bij één van de gratis parkeerplaatsen van Zierikzee of vanuit het oude centrum van Zierikzee bij de stadspoorten. Uiteindelijk zijn er meerdere wegen die dit wandelpad kruizen. Voor het gemak bekijken we de route vanaf de Noordhavenpoort.

Wat je ziet als je de wandeling rondom Zierikzee loopt

Als je voor de Noordhavenpoort staat, sla je de weg naar links in. Vervolgens blijf je het pad langs het water volgen totdat je na 5 minuten een autoweg kruist. Deze steek je over om de wandelroute te vervolgen. Op elk kruispunt tref je een paaltje met de locatie waar je op dat moment bent.

Zo passeer je de Nobelpoort met zijn twee spitse torens. Vervolgens blijf je de wandelroute door de natuur van Zierikzee volgen. Hier langs het water stond vroeger de oude stadsmuur. Ook passeer je de gerenoveerde Zuidwellebrug waar vroeger ook een stadspoort heeft gestaan.

Op een gegeven moment houdt het wandelpad op. Blijf dan rechtdoor lopen naar de Nieuwe Haven. Hier kan je langs de waterkant en de boten blijven lopen naar de start van de wandelroute. Je komt dan weer uit bij de twee stadspoorten van Zierikzee.

Conclusie

Deze wandeling rondom Zierikzee is ideaal voor mensen die de oude vesten van een andere kant willen bekijken. Het is vooral interessant als je alle bezienswaardigheden van Zierikzee hebt gezien of even toe bent aan een ontspannen natuurervaring.

Gerelateerde verhalen

Opmerkingen