Een Dagje Zierikzee – Wat is er te doen

Zierikzee, een pittoresk stadje aan de Zeeuwse kust, is een verborgen juweeltje met een rijke geschiedenis. De prachtige waterkant, prachtige architectuur en heerlijke visgerechten zijn onderdeel van een heerlijk dagje Zierikzee. Of je nu een geschiedenisfanaat bent, een liefhebber van lekker eten of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagje uit, Zierikzee heeft iedereen iets te bieden.

In deze gids ontdek je wat er te doen is in Zierikzee. Verken de charme van de stad, geniet van lokale lekkernijen en ontspan met diverse activiteiten. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden die je buiten de stad kunt bezoeken.

Dagje Zerikzee wat te doen

Wat is er te doen in Zierikzee?

Het aangename van een dagje Zierikzee, is dat alles compact is. Je hoeft de auto maar 1x gratis te parkeren en je kan een hele dag leuke dingen doen. Denk aan het verkennen van de historie, het bezoeken van een museum of het beklimmen van de Dikke Toren. Ook met kinderen is de stad ideaal. De kinderkopjes zijn niet altijd aangenaam voor de kinderwagen, maar de gemeente heeft speciaal hiervoor aparte bestrating aangelegd.

Ontdek de rijke geschiedenis van de stad

Vandaag de dag is de historische charme van Zierikzee nog voelbaar in de oude straatjes. De rijke geschiedenis gaat terug tot de Romeinse tijd. Tijdens de Middeleeuwen groeide de stad welvarend dankzij de handel, visserij en wolindustrie. In de 16e eeuw werd Zierikzee een vestingstad met indrukwekkende muren en poorten die bescherming boden tegen aanvallen van piraten en invasies. Met onze route langs de 15 bezienswaardigheden van Zierikzee hoef je niks te missen.

Ook zijn er verschillende musea en tentoonstellingen die een diepgaande kijk bieden op de geschiedenis van de stad. Zo is er bijvoorbeeld het stadhuismuseum, gevangenis Gravensteen en havenmuseum om te bezoeken. Alles bevindt zich in het oude centrum dus het is mooi te combineren.

Activiteiten om te doen met een Dagje Zierikzee

Zierikzee is een perfecte stad om tot rust te komen, met zijn gezellige straatjes, leuke caf├ęs en prachtige kade. Wil je toch liever iets actiefs doen? Dan kan je ervoor kiezen om de Dikke Toren te beklimmen of om een rondvaart in Nationaal Park de Oosterschelde te boeken. Deze vertrekt vanuit de Nieuwe Haven in Zierikzee. Ook zijn er verschillende stadswandelingen te doen. Bijvoorbeeld langs de bezienswaardigheden van Zierikzee of een route door het groen rondom het oude stadje.

Verder zijn in Zierikzee ook fietsen te huur. Bijvoorbeeld om een stuk van de Zeeuwse windroute te fietsen. Vanuit de stad zelf ken ik helaas (nog) geen plek om zelf een bootje te huren. Dat is wel mogelijk in vanuit plaatsen aan de overkant van de Oosterschelde. Wel kan je vanuit Zierikzee een prachtige rondvaart doen.

Bezoek de winkels en restaurants

De stad biedt een gevarieerd en uniek aanbod aan winkels. Leuk om een Zeeuwse soevenir of een vintage product te kopen. Op het gebied van fashion en lifestyle heeft Zierikzee veel te bieden. Van duurzame en ethische mode tot gezellige en chique interieurs.

Een van de beste redenen om het stadje te bezoeken is de mogelijkheid om de lokaal gemaakte lekkernijen te proberen. Bijvoorbeeld de zoete, Zeeuws bolus met room of een heerlijk visgerecht. Bekijk het overzicht van onze favoriete restaurants in Zierikzee.

We hopen dat deze tips je helpen om er een onvergetelijk dagje van te maken!

Gerelateerde verhalen

Opmerkingen