10 Stranden in Zeeland Waar Je Met Een Hond Mag Komen

- Advertisement -
- Advertisement -

Ben je op zoek naar een perfecte bestemming waar je samen met je trouwe viervoeter van de zon kunt genieten? Zeeland biedt een adembenemende kustlijn met tal van hondvriendelijke stranden. In deze gids ontdek je de beste plekken om met je hond te bezoeken en tips om je stranddag tot een succes te maken!

Lokale tip van Burgh Haamstede: parkeer je auto bij Het Groene Duin voor een heerlijk wandeling inclusief een honden losloopgebied in de bossen. Of bekijk de stranden hieronder.

1. Strand van Vrouwenpolder

Waarom je hiernaartoe moet

Het strand van Vrouwenpolder is een uitgestrekt zandstrand waar je hond het hele jaar door welkom is. De ruimte en de vrijheid maken dit een van de meest populaire hondenstranden in Zeeland.

Hondvriendelijke voorzieningen

Er zijn speciale afvalbakken voor honden en drinkwaterpunten, zodat jij en je hond de hele dag kunnen genieten zonder zorgen.

Beste tijd om te bezoeken

Het strand is het hele jaar door toegankelijk voor honden, maar buiten het hoogseizoen (juli en augustus) is het rustiger en heb je nog meer ruimte om te spelen.

Pro tip: Vergeet niet je hondenspeeltjes mee te nemen! Dit strand is ideaal voor apporteren en rennen.

2. Strand van Oostkapelle

Waarom je hiernaartoe moet

Het strand van Oostkapelle is schoon en ruim, perfect voor een dagje uit met je hond. Het is omgeven door prachtige duinen en bossen, wat zorgt voor afwisseling en avontuur.

Hondvriendelijke voorzieningen

Er zijn speciale zones waar honden vrij kunnen rondrennen, evenals hondendouches bij verschillende strandopgangen.

Beste tijd om te bezoeken

In het laagseizoen (oktober tot april) zijn er minder toeristen, wat ideaal is voor honden die van ruimte houden.

Pro tip: Combineer je stranddag met een wandeltocht door de nabijgelegen natuurgebieden voor extra plezier.

3. Zoutelande

Waarom je hiernaartoe moet

Zoutelande biedt een breed strand met zachte zandduinen, perfect voor een speelse dag met je hond. Het heeft de charme van een dorpsstrand met tal van uitlaatmogelijkheden.

Hondvriendelijke voorzieningen

Er zijn meerdere drinkwaterpunten en schaduwplekken beschikbaar, zodat je hond voldoende kan drinken en afkoelen.

Beste tijd om te bezoeken

Tussen 10:00 en 19:00 uur zijn honden tijdens het hoogseizoen niet toegestaan, dus plan je bezoek buiten deze tijden om. In de wintermaanden is het rustig en overzichtelijk.

Pro tip: Bezoek de gezellige dorpjes rondom Zoutelande voor een hapje en drankje, ze hebben vaak hondvriendelijke terrassen.

4. Nieuwvliet-Bad

Waarom je hiernaartoe moet

Nieuwvliet-Bad is bekend om zijn uitgestrekte zandstranden met voldoende ruimte voor jou en je hond om te spelen. Het is een van de rustigere stranden van Zeeland.

Hondvriendelijke voorzieningen

Er zijn ruime parkeermogelijkheden in de buurt en er is voldoende schaduw tussen de duinen. Daarnaast zijn er speciale uitlaatplekken voor honden.

Beste tijd om te bezoeken

Gedurende het hele jaar welkom, maar de beste tijd is vroeg in de ochtend of later op de avond, vooral in het hoogseizoen, om de grote drukte te vermijden.

Pro tip: Neem een koelmat mee voor je hond. Zelfs op koelere dagen kunnen zandstranden warm aanvoelen voor hun pootjes.

5. Domburgse Strand

Waarom je hiernaartoe moet

Het Domburgse Strand is een van de oudste en meest bekende stranden in Zeeland. Het strand is breed en schoon, ideaal voor lange wandelingen met je hond.

Hondvriendelijke voorzieningen

Hier vind je diverse hondenlosloopgebieden en drinkpunten langs de boulevard. Daarnaast zijn er afvalbakken geplaatst voor hondenafval.

Beste tijd om te bezoeken

Buiten het hoogseizoen kunnen honden de hele dag door genieten van het strand. In de zomermaanden zijn er restricties tussen 10:00 en 19:00 uur.

Pro tip: Neem een lange lijn mee voor je hond, zodat hij veilig kan rennen zonder te ver weg te dwalen.

6. Breskens

Waarom je hiernaartoe moet

Breskens is een schilderachtige badplaats met een breed strand, perfect voor een ontspannende dag met je hond. Het rustige water maakt het veilig voor honden om te spelen en te zwemmen.

Hondvriendelijke voorzieningen

Er zijn veel hondvriendelijke voorzieningen zoals drinkbakken en afvalbakken speciaal voor honden. Daarnaast zijn er ook hondvriendelijke cafés in de buurt.

Beste tijd om te bezoeken

Ga vroeg in de ochtend of laat in de avond om drukte te vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen.

Pro tip: Vergeet de strandparasol niet, zodat je hond voldoende schaduw heeft tijdens zonovergoten dagen.

7. Westkapelle

Waarom je hiernaartoe moet

Westkapelle heeft een prachtig breed strand dat ideaal is voor lange wandelingen en ravotten met je hond. Het rustige en vriendelijke dorp biedt een mooie achtergrond voor jullie avonturen.

Hondvriendelijke voorzieningen

Het strand heeft diverse drinkpunten en afgebakende zones waar honden vrij mogen rondrennen. Er zijn ook afvalzakjes beschikbaar bij de ingangen.

Beste tijd om te bezoeken

Het is het beste om vroeg in de ochtend of laat in de avond te gaan in het hoogseizoen. Buiten het seizoen kan je de hele dag genieten van een rustig strand.

Pro tip: Exploreer ook het nabijgelegen natuurgebied De Kreek voor een afwisselende wandeling met je hond.

8. Cadzand

Waarom je hiernaartoe moet

Cadzand is een prachtige badplaats met brede en schone stranden. Het is ideaal voor honden die van zwemmen houden, aangezien het water hier vaak rustig is.

Hondvriendelijke voorzieningen

Er zijn drinkpunten en speciale hondendouches beschikbaar. Diverse strandpaviljoens zijn ook hondvriendelijk, waardoor je samen met je hond kunt verkoelen en ontspannen.

Beste tijd om te bezoeken

In de zomermaanden zijn honden overdag toegestaan, maar buiten deze tijden vind je de meeste rust. In de wintermaanden is het strand rustig en zeker de moeite waard.

Pro tip: Maak er een dagtrip van en wandel ook langs de nabijgelegen natuurreservaten voor een veelzijdige ervaring.

9. Groede

Waarom je hiernaartoe moet

Groede is een verborgen parel met een van de meest rustige stranden van Zeeland. Het uitgestrekte duingebied biedt volop ruimte voor je hond om te verkennen en te spelen.

Hondvriendelijke voorzieningen

De voorzieningen hier zijn minimalistisch, maar je vindt wel afvalbakken en bankjes langs de kustlijn, perfect voor een ontspannen pauze.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om Groede te bezoeken is tijdens het laagseizoen voor een rustigere ervaring. Dit strand wordt zelden druk bezocht, zelfs tijdens het hoogseizoen.

Pro tip: Neem voldoende water mee voor je hond, aangezien er minder voorzieningen zijn in vergelijking met de grotere stranden.

10. Renesse

Waarom je hiernaartoe moet

Renesse is een van de meest populaire stranden van Schouwen-Duiveland en staat bekend om zijn lange, brede zandstranden. Honden zijn hier het hele jaar door welkom in bepaalde gedeeltes.

Hondvriendelijke voorzieningen

Het strand biedt tal van hondvriendelijke voorzieningen zoals drinkbakken, afvalbakken en zelfs hondenspeeltoestellen. De nabijgelegen boulevard heeft verschillende hondvriendelijke cafés.

Beste tijd om te bezoeken

Buiten het hoogseizoen is Renesse minder druk en ideaal voor lange wandelingen met je hond. Gedurende het hoogseizoen zijn specifieke delen van het strand de hele dag toegankelijk voor honden.

Pro tip: Overweeg een overnachting in een van de nabijgelegen campings of huisdiervriendelijke hotels om optimaal van je tijd in Renesse te genieten.

Of je nu op zoek bent naar een rustige plek of een levendigere strandervaring, Zeeland biedt genoeg mogelijkheden voor jou en je hond. Pak je spullen en ontdek de prachtige kustlijnen samen met je trouwe viervoeter. Veel strandplezier!

Gerelateerde verhalen